Fehérítő fogkrém, otthoni vagy professzionális fogfehérítés, melyiket válasszam?

Fehérítő fogkrém, otthoni vagy professzionális fogfehérítés, melyiket válasszam?

Manapság a tökéletesen fehér fogak kultuszát éljük. Többféle fogfehérítő módszer közül is választhatunk, hogy elérjük a ragyogó fogsort, de vajon melyikkel érhetjük el a legjobb hatást?  

Míg 20 évvel ezelőtt még a hollywoodi sztárok is sárgás fogakkal forgatták filmjeiket, addig mára szinte elképzelhetetlen, hogy ne fogpaszta reklámba beillő mosollyal pózoljanak. Idővel az átlagemberek életébe is beköltözött a tökéletes fogsor iránti igény, ami a lehető legfehérebb fogakat jelenti.   

Fontos tudni azonban, hogy mindenkinek más színű a fogsora, ez a genetikán múlik. Tehát, ha eleve sárgásabbak a fogaink, semmilyen fogfehérítő rendszer nem varázsolja őket vakítóan hófehérré! 


Fehérítő fogkrémek

A fogmosás idején használatos fogfehérítő termékek, úgymint a fehérítő fogkrémek és szájvizek hatása mondhatni csekély, hiszen főként azokat a felszíni elszíneződéseket távolítják el, amelyeket a szójás, illetve currys ételek, a kávé, a tea vagy épp a vörösbor okoz.  

Ha azonban minden nap fogyasztunk ilyen ételeket és italokat, estére ugyanúgy elszíneződnek a fogaink. Ráadásul a fogfehérítő fogkrémek többsége apró, a fogzománcot csiszoló részecskéket tartalmaz, melyek idővel károsíthatják a fogak felületét.  

A gyógynövényes-enzimes fogfehérítő fogkrémeknél ez elkerülhető. Vannak még az optikailag fehérítő fogkrémek, melyek aktív szenet vagy olyan összetevőt tartalmaznak, melyek kékes habot képeznek, ezért tűnik tőlük fehérebbnek a fogunk fogmosás után.  

Rossz hír, hogy a ragyogó mosoly csak az első étkezésig vagy ivásig tart.  


Otthoni fogfehérítő rendszerek

Azok az otthon használható fogfehérítő rendszerek, melyeket a drogériákban, gyógyszertárakban vagy épp a neten lehet beszerezni, sokkal kevesebb hatóanyagot tartalmaznak, mint a professzionális kezelésekhez használt termékek.  

A fehérítő fogkrémeknél hatékonyabbak, mivel nem csak két percig érintkeznek a fogakkal, de hatásuk jóval gyengébb, mint a fogorvosi módszerek.  

Fontos, hogy csak biztonságos termékeket vásároljunk, mert nem ritkán olyan összetevők kerülnek az fogfehérítő anyagokba, melyek kikezdik a fogzománcot és több kárt okoznak, mint amennyi hasznot hoznak. A legjobb, ha fogorvosunktól szerezzük be az otthon is használható fogfehérítő csomagunkat. 


Professzionális fogorvosi fogfehérítés

A helyzet az, hogy ez a módszer a leghatékonyabb. Nemcsak a fehérítő hatóanyag maximális mennyisége miatt, hanem azért is, mert a professzionális, fogorvosi rendelőben végzett fogfehérítés nem csupán abból áll, hogy felkenik a zselét és megvilágítják a megfelelő lámpával.  

A fogorvos vagy parodontológus ugyanis először eltávolítja az esetlegesen meglévő fogkövet – ez ugyanis nem fehéríthető – és homokfúvással megtisztítja a fogakat. Az ily módon előkészített fogakra helyezi csak fel a fogfehérítő szert, ami így maximálisan ki tudja fejteni hatását.   

A professzionális fogfehérítés után meghatározott ideig nem szabad olyan ételeket és italokat fogyasztani, melyek elszínezhetik a fogakat. Ugyan ez a legdrágább, de egyben a legtartósabb fogfehérítő módszer is, mely valódi eredményt biztosít.

Keresés

+